NZLieyana Official <data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>

The Liebster Award.



Terima kasih untuk Kak Ombak Bergigi yang mencalonkan iyna dalam LIEBSTER AWARD . 
Korang tau tak apa itu liebster award? 


                                                       


Liebster award ditujukan kepada blogger yang mempunyai kurang daripada 400 followers . Tujuannya adalah untuk mengenali diantara satu sama lain.

Peraturan yang perlu dipatuhi oleh calon yang tercalon ialah :

1. Korang kena ucapkan terima kasih kepada orang yang mencalonkan korang. Korang kena letak link entri di blog mereka. 

2.Korang wajib tampal gambar "Liebster Award" kat blog korang. WAJIB tau !

3.Jawab 6 pertanyaan yang ditujukan untuk korang.

4.Beri 6 fakta tentang diri korang.

5.Calonkan 5-6 blog yg mempunyai kurang daripada 400 followers yang korang fikir korang layak untuk dapat Liebster Award.

6. Reka 6 soalan baru untuk dijawab oleh calon yang terpilih.

7. Sila maklumkan kepada mereka yang mereka telah dipilih untuk menerima Liebster Award.

                                                       

Okay. Now masanya untuk iyna jawab soalan OM pulak. 

1. Blog saya comel tak? : Comel sangat-sangat.

2. Pengalaman yang tidak dapat dilupakan : Pengalaman yang tak boleh lupa adalah masa dekat kolej. Syok main hp tiba-tiba satu anak tangga iyna tak langkah. means iyna langkah sekali dua . 2 tau bukan satu. Habis terjatuh kat situ. Dalam masa yang sama ada orang tengok. Cepat-cepat lari sebab malu. 

3. Siapa awak pada masa 5 tahun akan datang? : Iyna akan jadi student ijazah dalam bidang statistik or sains math. Dalam masa yang sama jugak nak jadi tutor sebagai part time job. 

4. Sila pilih : Api, Air, Tanah, Angin : Iyna pilih air. Sebab air boleh matikan api yang panas membara, boleh lembikkan tanah yang keras, erm.. kalau angin.. entah. hahaha. yang pasti tanpa air kita tak boleh hidup dan majoriti dalam badan kita adalah air. sebab tulah suka air kot. hehehehe.

5. Mimpi terbaru yang awak alami: Iyna mimpi pasal Arir. Yang tiba-tiba ada depan mata dan terkejut *uh? aku dah kawen ker ni? biar betul?* hahahahha..

6. Blogger inspirasi awak: Kak Lyssa Faizureen sebab blog dia selalu comel daripada dulu. 


                                                       

6 fact about me. 

1.seorang yang emosional tapi dalam hati ada sayang.
2. seorang yang kuat baca novel.
3. seorang yang suka buat kerja ikut mood.
4. gemuk pendek tak comel
5.seorang yang kuat menangis and lepas tu jadi kuat mcm catwoman. hehehe
6.seorang yang manja lagi gedik mengada

                                                       

Now ai umumkan 6 blogger yang tercalon . 



Soalannya ialah :

1. Apa yang awk buat bila awk rasa stress teramat sangat?
2. Antara makan dengan tidur korang pilih mana? kenapa?
3. Awk rasa ramai orang sayang awk tak?
4. Apa tabiat awk yang paling teruk?
5. Antara ayah dengan ibu awk mana lagi garang?
6. Ciri-ciri jejaka/ permaisuri idaman hati awk macam mana?


hah! Jawab jangan tak jawab ! 


Labels: , , ,



6 Comments:

Blogger Muhammad Khudri said...

payahnya soalan dia.. hahaha

November 22, 2015 at 4:48 PM  
Blogger NZ Lieyana said...

@Muhammad Khudri just be sporting. Saje-saje je pun.

November 22, 2015 at 5:31 PM  
Blogger munirah mansor said...

firstly terima kasih sebab calonkan saya =). saya akan buat entry ASAP dan minta maaf buat masa sekarang saya sibuk dengan kajian saya.

November 23, 2015 at 4:01 AM  
Blogger Diya Hanun said...

okay nak tag awak dekat sini pulak:
http://fardiyah.blogspot.my/2015/11/sepuluh-soalan-dari-mimi-rheem.html

November 30, 2015 at 4:40 AM  
Blogger Mohd Noor Shawal said...

singgah bw + follow sini.. :)

jemput join segmen shawal.. ^^v

http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/SegmenBlogwalking.html

December 4, 2015 at 3:41 AM  
Blogger Farahain ZFA said...

hai , ain datang singgah sini & follow.
salam perkenalan :)

January 20, 2016 at 1:12 AM  

Post a Comment



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Welcome to NZLieyana Official Blog. I'm Nur Zulieyana. Just call me NZ or Lieyana. I'm sweet 19. Diploma in Mathematical Sciences, UitmJ. Blogging since 2012.



 Online Users
Email: nzlieyana@gmail.com


"Jangan berhenti untuk berusaha kerana Allah sentiasa memberi kejayaan keatas apa yang kamu usahakan"